Kjøkkentrendene som kommer til å prege 2021
Se hvilke trender som kommer til å dominere på kjøkkenfronten i 2021. Hos Rotpunkt er vi alltid i forkant med trender og tendenser innen kjøkken. Her tar vi frem 5 av de viktigste trendene for 2021.
Rotpunkt kjøkkenvalg

Nytt år – nye trender

Et årsskifte er en naturlig anledning til å se frem mot hva som kommer til å dominere i det nye kalenderåret. Enten det gjelder materialer, elementer eller design, er det stor variasjon i hva som er populært rundt om i Norge.

Vi ser derfor her på noen av de kjøkkentrendene som vil prege 2021. For akkurat som andre former for trender kan man absolutt si at kjøkkenet speiler den generelle samfunnsutviklingen.

For 2021 kommer det nok ikke som noen stor overraskelse at Covid-19 også spiller inn på hvilke trender vi ser innen kjøkken. Dette er en klar illustrasjon på at i takt med at vår levestil endres og utvikles, stilles nye krav til kjøkkenets utforming og funksjoner. Vi har samlet 5 av disse i denne artikkelen.

Videre vil du kunne lese deg klokere på hvilke farger, materialer og designelementer, som står i sentrum i 2021.

Rotpunkt kjøkkenvalg
Naturen rykker inn på kjøkkenet
I 2021 øker fokuset på å integrere elementer fra naturen i kjøkkenet.

Både når det kommer til fargevalg og materialer kommer det i 2021 til å være økt fokus på å integrere elementer fra naturen i kjøkkenet. Dette gjelder for eksempel ulike tresorter, marmor og sten som gir et mer rustikt uttrykk som vi kjenner igjen fra naturen.

Uttrykket kan dessuten forsterkes gjennom bruk av planter og jordfarger som gir en fornemmelse av at man flytter naturen inn i hjemmet og skaper en varm og hyggelig atmosfære.

Trenden med naturen i sentrum gjenspeiler et fortsatt økt fokus på bærekraft. Det er stor etterspørsel på bærekraftige materialer som er gjenvinnbare. Samtidig velges kvalitetsmaterialer som kan holde til mange års bruk.

Ved å investere i et kjøkken som ikke skal skiftes ut etter få år spares ressurser, som igjen bidrar til å redusere den samlede klimabelastningen.

Rotpunkt kjøkkenvalg
Plass til hjemmekontor
Hjemmekontor kommer til å spille en større rolle i fremtiden.

Covid-19s inntog har for mange forvandlet hjemmet til en arbeidsplass. Også kjøkkenet skal optimaliseres for jobb og likevel være hjemmets vanlige samlingspunkt.

Uansett hvordan og hvor mye Covid-19 kommer dominere i 2021, har flere undersøkelser påpekt at hjemmekontor kommer til å spille en større rolle i fremtiden. Her kan kjøkkenet tenkes å gi bordplass i tillegg til å være et sted for arbeidsro, hvorfra man kan avholde telefon- og onlinemøter når det skorter med plass hjemme.

I større kjøkken kan romdeling også være en mulighet, så familiens øvrige medlemmer kan bruke kjøkkenets konvensjonelle funksjoner, samtidig som det er plass til deg på hjemmekontor. Med andre ord er det nærmest kun fantasien som setter grenser på hvordan kjøkkenet kan benyttes i en situasjon med hjemmekontor kombinert med familieliv.

Rotpunkt kjøkkenvalg
Herskapelige elementer
Et kjøkken som gir plass og større alburom

2021 blir også året hvor kjøkkenet gir plass til større armbevegelser med tanke på design og utseende. Hittil har dette primært vært forbeholdt større villaer og herskapsleiligheter, men i 2021 kommer trenden til å bre seg over til både mindre kjøkkener og boligtyper der mer enkle og minimalistiske løsninger typisk normalt er dominerende.

Detaljer som eksempelvis armatur i klassisk utformning og materialer som kobber og messing vinner frem, og eksklusive benkeplater i tre nyter stor popularitet. Videre kan kjøkkenkomponentene kombineres med klassisk herskapelige elementer som stukkatur, dobbeltdører og lignende for å fullføre det herskapelige uttrykket.

I tillegg kommer elementer som marmor, vitrineskap og høy brystpanel, som igjen understreker det herskapelige utseendet. Som dekor kan du tenke i klassiske baner med litt tyngre utseende enn vanlig.

Svarte kjøkken er ikke for alle. Likevel er kjøkken i svarte og mørke nyanser moderne i 2021. Dette skyldes ikke minst elegansen og det sofistikerte uttrykket som et svart kjøkken kan skape. Samtidig kan det sees på som en mulighet til å uttrykke et ønske om å skille seg ut? 

Spesielt matte sorte overflater er populære når det kommer til svarte kjøkken, enten det er benkeplater, skapdører eller innredning. I tillegg til de kosmetiske egenskapene, har et kjøkken i matt svart også fordelen at du unngår blanke overflater, som fremhever urenheter og flekker. Det svarte kjøkkenet i 2021 er derfor en moderne og klassisk løsning som skaper et eksklusivt og stilig utseende. Samtidig er det som kjent ikke to kjøkken som er like. Dette gjelder også svarte kjøkken der valg av elementer og detaljer kan trekke uttrykket i vidt forskjellige retninger.

Rotpunkt kjøkkenvalg
Integrert ventilator
Unngå en klønete og dominerende hette og velg heller en integrert løsning.

For noen kan en klassisk hette være en utfordring når man planlegger et nytt kjøkken da den kan være klønete og dominerende. Denne utfordringen kan man løse ved å velge en integrert ventilator som også skaper ekstra plass til skap og hyller, noe som gir større frihet for interiørdesign og ikke minst ekstra lagringsplass. 

En ventilator kan integreres i tak, skap og bordplate, noe som kan gi mer luft i rommet og skape renere linjer. I tillegg kan en integrert ventilator også fjerne den utfordringen som oppstår når du står ved komfyren, med hodet litt for nær hetten, hvis noen kan kjenne seg igjen? En ventilator integrert i for eksempel en benkeplate gir også frihet for plassering av kokeplater, som ikke lenger trenger å være plassert ved en yttervegg. Dette kan være en fordel, for eksempel hvis du vil ha en kjøkkenøy som en del av en kjøkken/spisestue.

Rotpunkt butikk
Besøk våre butikker
Vi gleder oss til å hjelpe deg med ditt nye kjøkken.
+
Book et møte
Ønsker du en helt uforpliktende konsultasjonstime med en av våre rådgivere?
Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.
  • Til butikkene
  • Max. file size: 2 MB.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Book et møte