Svanemerket og Rotpunkt

Svanemerket er ett offisiellet miljømerke i Norden og har eksistert i mer enn 30 år. I juni 2020 mottok Rotpunkt Svanemerket for sine Greenline 4-stare plater som brukes i alle våre kjøkken. Vi jobber kontinuerlig med å få flere av våre produkter Svanemerket.

Svanemerket stiller høye krav til bedriftene som ønsker produktene sine godkjent, og for møbler og innredning er blant annet følgende krav gjeldende.

  • Miljøvennlig avfallshåndtering hos produsent.
  • Minst 70% av sertifisert trevirke skal komme fra sertifisert skogbruk.
  • Krav til holdbarhet og slitestyrke.
  • Mulighet for gjenvinning ved endt brukstid
  • Mindre bruk av miljø- og helseskadelige stoffer.

Gjenbrukstre til nye kjøkken

Svanemerket er en garanti for at kjøkkenet holder mål med tanke på miljø og kvalitet, og at tiltak for å bevare naturen er på plass. Kun produkter som både produseres, konsumeres og resirkuleres uten å skade naturen blir godkjent. 

I Rotpunkt sine kjøkken brukes det minimum 90% gjenbrukstre og fabrikkene driftes utelukkende på “grønn energi”. I tillegg har våre kjøkken svært lave verdier på avgasser som gjør det ekstra trygt for deg å ha et kjøkken fra Rotpunkt. Greenline 4-star sponplatene som benyttes i både skrog og dører er Svanemerket.

Bærekraft og miljøfokus

Rotpunkt tok for mange år siden valget om å ha en grønn strategi. I praksis vil det si at selskapet bestreber seg på at alle prosesser knyttet til kjøkkenproduksjon skal være på en så miljøvennlig måte som mulig. Vi er en stor aktør i Europa og ønsker å ta vår del av ansvaret for et bedre miljø. Dette kommer deg som forbruker til gode ved at kjøkkenet du kjøper fra Rotpunkt har høy kvalitetet, bidrar til et godt inneklima og tar vare på miljøet rundt oss.

Les gjerne mer om vårt miljøfokus her.

Ønsker du et moderne og bærekraftig kjøkken? Finn din nærmeste Rotpunkt-butikk her.

Sammen kan vi utgjøre en forskjell for miljøet.