fbpx
Våre butikker


Avtal møte


Artikler

Retro kjøkken: Få nostalgien inn i det moderne kjøkkenet

Drømmer du om å bringe nostalgien fra 50- og 60-tallets kjøkken inn i ditt nye kjøkken – kanskje i en mer moderne tolkning? Les videre her, hvor du kan bli inspirert til et retro-kjøkken anno 2024.

Retrostilen på kjøkkenet inneholder elegante, tidløse og sjarmfulle elementer. Samtidig tilbyr den vakre, holdbare materialer av høy kvalitet. I et retro-kjøkken er linjene rene, overflatene glatte, og fargevalgene mange. Typisk er håndtakene synlige, og det brukes ofte mørkt tre til ett eller flere elementer på kjøkkenet. Det er ikke så rart at retro-stilen har kommet tilbake og vunnet danskene hjerter – for retro-kjøkkenet tilbyr mange av de samme tingene vi setter pris på i et moderne kjøkken.

605-Memory-RI-Retroblau

Retrofarger til ditt kjøkken

Retroen byr på en fortryllende palett av vakre og livlige farger, som strekker seg fra forfriskende lysere blå nyanser til dypere, mer intense blå toner. Her finner man også herlige nyanser av olivengrønt, som bringer tilbake minner fra en ærlig og sjarmfull tid. Fargepaletten inneholder også rike nyanser av bordeaux, karry og subtile grå toner, som skaper en tidløs følelse av nostalgi og varme. I et kjøkken med vakre retrofarger på for eksempel skapsdørene kan det føles som å entre et kjøkken fra 50- og 60-tallet igjen, der hvert element er nøye utvalgt for å skape en atmosfære av kos og stilfull eleganse.

Hos Rotpunkt tilbyr vi over 300 standardfarger, blant dem flere som kan skape ditt drømme-retrokjøkken.

Mørkt træ

Retromaterialer

Tre er et nesten uunngåelig materiale i et retrokjøkken. Spesielt mørkt tre kan vekke nostalgien hos de fleste. Også laminat kan for mange mennesker føre tankene tilbake til midten av 1900-tallet. I vårt sortiment tilbyr vi flere forskjellige tresorter, alt fra de lyseste til de mørkeste trevariantene, og vi har også mange laminatløsninger.

Besøk din lokale Rotpunkt og fortell kjøkkenkonsulenten om dine drømmer for et retrokjøkken, så vil de sammen med deg finne de helt riktige materialene.

forskellige greb

Retrohåndtak

I 50- og 60-tallet var håndtakene synlige og en viktig del av kjøkkenets estetiske uttrykk. I et moderne kjøkken inspirert av retrostilen kan håndtakene integreres og spille en sentral rolle i uttrykket. Hos Rotpunkt har vi et bredt utvalg av kjøkkengrep, og blant dem finnes flere som kan gjøre ditt nye kjøkken til et retrokjøkken.

Et fullendt retro kjøkken eller enkle retroelementer?

Er du glad i retro? Drømmer du om å implementere stilen i det nye kjøkkenet ditt? Hos Rotpunkt kan du tilpasse kjøkkenet ditt akkurat som du ønsker det. Vårt store utvalg av farger, materialer og håndtak gjør det mulig for deg å bringe sjarmen og nostalgi fra 50- og 60-tallet inn i det nye kjøkkenet ditt. Uansett om du ønsker et fullt retroinspirert kjøkken i moderne tolkning eller bare noen enkelte elementer som bringer tankene tilbake til midten av 1900-tallet, finner vi en løsning for deg.

Utforsk mulighetene hos din lokale Rotpunkt

Hos din lokale Rotpunkt står erfarne kjøkkenkonsulenter klare til å hjelpe deg med å realisere kjøkkendrømmen din. Bestill et møte i din nærmeste kjøkkenbutikk eller besøk et av våre showrooms, hvor du kan se og oppleve det store utvalget av farger, materialer og håndtak.