Greenline – Norges mest bærekraftige kjøkken!

Svanemerker hele vår Greenline serie!

Rotpunkt Kjøkken har mottatt Svanemerket for hele vår Greenline serie! Svanemerket er den mest veletablerte miljøsertifiseringen i Norden og bekrefter vårt langsiktige arbeid med sirkulær økonomi og bærekraft. 

Vi har tatt mange valg i gjennom årene med fokus på miljø og bærekraft.

  • Vi bruker utelukkende grønn energi  i produksjon av alle Rotpunkt kjøkken .
  • Alle produkter blir produsert på Co2-nøytrale fabrikker, som vi forøvrig er de eneste på markedet til å gjøre.
  • Minimum 90 % av treet i våre kjøkken er gjenvunnet
  • Vi bruker utelukkende FSC-sertifisert treverk
  • Vi avgir 70% mindre avgasser i ditt hjem
  • Alle komponenter i våre Greenline kjøkken er Svanemerket.

Med vår Greenline serie kan vi garantere at bærekraft står i fokus når det kommer til produksjon, produktkvalitet og helt frem til produktet skal gjenvinnes. Gjennom 90 års erfaring har vi lagt grunnlaget for vår sirkulære og bærekraftige tankegang.

Besøk en av våre butikker og finn ditt Bærekraftige kjøkken!

Rotpunkt – det bærekraftige kjøkken!

Er du på utkikk etter et kjøkken som ikke går på kompromiss med hverken design eller bærekraft? Da er et Rotpunkt Greenline kjøkken noe for deg. Vi vet att alle kjøkken er unik, og ser viktigheten av at du får et kjøkken som passer deg og din stil. Vi har derfor gjort miljø- og bærekraft til en Rotpunkt–standard.

VI GARANTERER, at våres kjøkkenskrog er laget av minimum 90% bærekraftig gjennbrukstre.

Men det er ikke kun vår sirkulære tankegang som gjør oss bærekraftig. Siden 1. januar 2020 har hele vår produksjon vært 100 % CO2 nøytral. Dette er et resultat av vårt fokus på reduksjon av vår klimabelastning gjennom mange år. Vi har blant annet skiftet ut store deler av vår maskinpark for å redusere energi- og materealsvinn. Fra januar 2021 har hele Rotpunkt konsernet samlede energiforbruk utelukkende bestått av grønn energi. Slik kan du med god samvittighet nyte livet med ditt nye Greenline kjøkken fra Rotpunkt.

Vår Greenline serie fokuserer ikke bare på bærekraft i et globalt perspektiv, men også ditt egne private inneklima. Våre materialvalg og vår helt egne måte å produsere kjøkken på, reduserer nemlig utslippet av det giftige stoffet formaldehyd kraftig. Rotpunkts egne strengere krav til avgassinger tilsvarer 30 % av tillatte grenseverdier! Dette er viktig for deg, og din familie.

Uansett hvor i livet du befinner deg – har du også et ansvar for miljøet, inneklima og vår planet. Selv små endringer i din egen hverdag kan påvirke globale klimaendringer – så lenge vi alle bidrar. Bruk sykkel, handle lokalt, bevar naturresurser. Som selskap har vi også et ansvar for å tenke på miljøet, og utvikle bærekraftige løsninger. For at vi skal se vårt bidrag, fører vi et årlig CO2 regnskap, dette gjør at vi kan følge med på utviklingen og sikre vårt bidrag.

Miljøvennlig overbevisning

Slik gjør Rotpunkt verden litt bedre

2022

Som første kjøkkenprodusent blir hele vår Greenline serie Svanesertifisert etter nye og strengere krav fra 2021.

 

 

2021

Ferdigstille selskapets totale overgang til grønn elektrisitet. Implementering av ytterligere tiltak og prosjekter ved også å inkludere forhold knyttet til økologi, økonomi og sosiale spørsmål.

 

2020

100% carbon nøytral produksjon på begge fabrikkene i Tyskland gjennom flere tiltak. Reduksjon av CO2 utslipp ved ytterligere effektivisering og investering i nye bærekraftige forbedringer. Kontinuerlig evaluering og utvikling av nye tiltak for å oppnå målsettingene om reduksjon av CO2 i miljøregnskapet.

I 2020 mottok Greenline 4-star plater som brukes i våre kjøkken Svanemerket.

 

2019

Analyse av selskapets totale CO2 utslipp og etablering av et miljøregnskap. Utvikling av et tiltaksprogram for kontinuerlig målbar reduksjon av CO2. 
Behov for endringer gir nye muligheter

 

2018

Sertifisering av alle fabrikkene i forhold til energiforbruk i tråd med ISO 50001, samt etablering av en gjennomgående selskaps-standard for kontinuerlig forbedring og nye sertifiseringer.

Fokus på e-mobilitet og lansert et støtteprogram for å sykle til jobb for alle ansatte og deres familier. Våre ansatte reiser med 220 arbeidsdager årlig over 3.352.800 kilometer til våre to fabrikker i Bûnde og Getmold. Hver kilometer tilbakelagt på sykkel i stedet for bil hjelper for å beskytte miljøet.

 

2017

Reduksjon i materialforbruk og svinn grunnet investering i nye effektive høyteknologiske skjæremaskiner på fabrikken i Getmold. Kontinuerlig oppdatering og forbedringsprogram

 

Når man kjøper nytt kjøkken tar man en viktig beslutning – for seg selv, for hjemmet og familien – og for fremtiden. Det er ikke lenger bare design, funksjonalitet og kvalitet som er viktig, men også miljø og bærekraft. Når du velger et Rotpunkt kjøkken, kan du være forsikret om at du bidrar til beskyttelse av miljøet, og at du får et karbonnøytralt produkt. Dette betyr at du i tillegg til å velge et førsteklasses kjøkken, også har valgt miljøvennlig.

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til kjøkken produserer vi

- Design
- Funksjonalitet
- Kvalitet

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til våre omgivelser er vi opptatt av

- Bærekraftige løsninger
- Miljøvennlig produksjon
- Ren samvittighet

Rotpunkt butikk
Besøk våre butikker
Vi gleder oss til å hjelpe deg med ditt nye kjøkken.
+
Book et møte
Ønsker du en helt uforpliktende konsultasjonstime med en av våre rådgivere?
Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.
  • Til butikkene
  • Max. file size: 2 MB.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Book et møte