Bærekraftige kjøkken fra Rotpunkt
Vi i Rotpunkt har en grønn strategi og etterstreber å ta de mest miljøvennlige valgene for våre produkter. Det betyr at du som kunde skal kunne handle trygge og miljøvennlige produkter av høy kvalitet fra oss, noe som kommer både miljøet og deg til gode.

Hva gjør Rotpunkt for miljøet i dag?

Rotpunkt er en stor Tysk kjøkkenleverandør på markedet i Europa, og vi ønsker å ta vår del av ansvaret for en grønn og miljøvennlig fremtid. Derfor valgte vi for mange år siden en grønn strategi for hele konsernet. 

Vi har tatt mange valg i gjennom årene med fokus på miljø og bærekraft.

  • Vi bruker utelukkende grønn energi  i produksjon av alle Rotpunkt kjøkken .
  • Alle produkter blir produsert på Co2-nøytrale fabrikker, som vi forøvrig er de eneste på markedet til å gjøre.
  • Greenline 4-star sponplater som brukes i kjøkkenskrogene er FSC-sertifisert som sikrer et bærekraftig skogbruk.
  • Greenline 4-star sponplatene ble i 2020 Svanemerket.

Inneklima og samfunnsansvar

I tillegg til punktene over, er vi stolte av at skrogene til våre kjøkken er laget av minimum 90% gjenbrukstre og har 70% mindre avgasser til inneklima. Men hva vil det bety i praksis for deg som forbruker? Vi er klar over at det i mange sammenhenger blir brukt begreper som er ukjente for mange når man snakker om miljø, og vi vil derfor prøve å forklare på en enklere måte.

  • Hjemme hos deg: Mindre avgasser i f.eks kjøkken minsker risikoen for at du skal utvikle sykdommer og helseplager som følge av skadelige gasser. Mye avgasser i innemiljøet ditt vil på sikt kunne føre til blant annet lungeplager.
  • Kjøkkenet: Ved benytte mye gjenbruk i produksjonen reduserer vi ny utvinning av råvarer fra naturen. I tillegg bidrar man til at avfall kan få nytt liv og en nyttig funksjon i stedet for å bli brent.
  • På fabrikken: Ved å ha Co2-nøytrale fabrikker og å bruke grønn energi i kombinasjon med en effektiv energibruk, reduserer vi skadelige utslipp.

Oppsummert er vår visjon at du som forbruker skal være helt trygg på at våre produkter ikke kan skade helsen din på noen måte og at du gjennom å kjøpe kjøkken fra Rotpunkt – Europas grønneste kjøkkenprodusent – kan du være trygg på at du ikke belaster miljøet unødvendig på grunn av måten kjøkkenet er produsert på.

Miljøvennlig overbevisning

Slik gjør Rotpunkt verden litt bedre

2017

Reduksjon i materialforbruk og svinn grunnet investering i nye effektive høyteknologiske skjæremaskiner på fabrikken i Getmold. Kontinuerlig oppdatering og forbedringsprogram

 

2018

Sertifisering av alle fabrikkene i forhold til energiforbruk i tråd med ISO 50001, samt etablering av en gjennomgående selskaps-standard for kontinuerlig forbedring og nye sertifiseringer.

Fokus på e-mobilitet og lansert et støtteprogram for å sykle til jobb for alle ansatte og deres familier. Våre ansatte reiser med 220 arbeidsdager årlig over 3.352.800 kilometer til våre to fabrikker i Bûnde og Getmold. Hver kilometer tilbakelagt på sykkel i stedet for bil hjelper for å beskytte miljøet.

 

2019

Analyse av selskapets totale CO2 utslipp og etablering av et miljøregnskap. Utvikling av et tiltaksprogram for kontinuerlig målbar reduksjon av CO2. 
Behov for endringer gir nye muligheter

 

2020

100% carbon nøytral produksjon på begge fabrikkene i Tyskland gjennom flere tiltak. Reduksjon av CO2 utslipp ved ytterligere effektivisering og investering i nye bærekraftige forbedringer. Kontinuerlig evaluering og utvikling av nye tiltak for å oppnå målsettingene om reduksjon av CO2 i miljøregnskapet.

I 2020 mottok Greenline 4-star plater som brukes i våre kjøkken Svanemerket.

 

2021

Ferdigstille selskapets totale overgang til grønn elektrisitet. Implementering av ytterligere tiltak og prosjekter ved også å inkludere forhold knyttet til økologi, økonomi og sosiale spørsmål.

 

Når man kjøper nytt kjøkken tar man en viktig beslutning – for seg selv, for hjemmet og familien – og for fremtiden. Det er ikke lenger bare design, funksjonalitet og kvalitet som er viktig, men også miljø og bærekraft. Når du velger et Rotpunkt kjøkken, kan du være forsikret om at du bidrar til beskyttelse av miljøet, og at du får et karbonnøytralt produkt. Dette betyr at du i tillegg til å velge et førsteklasses kjøkken, også har valgt miljøvennlig.

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til kjøkken produserer vi

- Design
- Funksjonalitet
- Kvalitet

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til våre omgivelser er vi opptatt av

- Bærekraftige løsninger
- Miljøvennlig produksjon
- Ren samvittighet

Rotpunkt butikk
Besøk våre butikker
Vi gleder oss til å hjelpe deg med ditt nye kjøkken.
+
Book et møte
Ønsker du en helt uforpliktende konsultasjonstime med en av våre rådgivere?
Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.
  • Til butikkene
  • Max. file size: 2 MB.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Book et møte