Rotpunkt kjøkkenvalg
Miljøvennlige kjøkken
Klima angår oss alle, vi i Rotpunkt streber derfor etter å produsere et miljøvennlig kjøkken gjennom hele verdikjeden. Slik at du kan kjøpe, bruke og nyte ditt Rotpunkt-kjøkken med god samvittighet.

Klima og miljø angår oss alle

Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, vi er alle ansvarlige for miljø, klima og vår planet. Selv små endringer i det daglige, som å sykle, kjøpe lokalmat og ta vare på naturen – vil bidra til å stoppe klimakrisen. Som selskap har Rotpunkt tatt grep for å utvikle varige miljøvennlige løsninger. En viktig pilar i dette arbeidet er fokuset på vårt totale carbon utslipp, som år for år viser oss hvordan vi har klart å redusere utslipp. 

Carbon nøytralt kjøkken

Januar 2020 ble vår produksjon 100% carbon nøytral i begge fabrikkene i Tyskland. Fremover fortsetter vi vår reduksjon av CO2 utslipp ved ytterligere effektivisering og investering i nye bærekraftige forbedringer.

Greenline

Byggenæringen bruker 40% av alle materialressurser i samfunnet. For å ta tak i denne utfordringen produserer Rotpunkt kjøkkensalle skrog av 93% gjenbrukstre.

Svanemerket kjøkken

Som et videre steg mot å bli Norges mest miljøvennlige kjøkken mottok vi Svanemerket for våre Greenline kjøkken i juni 2020.

Miljøvennlig overbevisning

Slik gjør Rotpunkt verden litt bedre

2017

Reduksjon i materialforbruk og svinn grunnet investering i nye effektive høyteknologiske skjæremaskiner på fabrikken i Getmold. Kontinuerlig oppdatering og forbedringsprogram

 

2018

Sertifisering av alle fabrikkene i forhold til energiforbruk i tråd med ISO 50001, samt etablering av en gjennomgående selskaps-standard for kontinuerlig forbedring og nye sertifiseringer.

Fokus på e-mobilitet og lansert et støtteprogram for å sykle til jobb for alle ansatte og deres familier. Våre ansatte reiser med 220 arbeidsdager årlig over 3.352.800 kilometer til våre to fabrikker i Bûnde og Getmold. Hver kilometer tilbakelagt på sykkel i stedet for bil hjelper for å beskytte miljøet.

 

2019

Analyse av selskapets totale CO2 utslipp og etablering av et miljøregnskap. Utvikling av et tiltaksprogram for kontinuerlig målbar reduksjon av CO2. 
Behov for endringer gir nye muligheter

 

2020

100% carbon nøytral produksjon på begge fabrikkene i Tyskland gjennom flere tiltak. Reduksjon av CO2 utslipp ved ytterligere effektivisering og investering i nye bærekraftige forbedringer. Kontinuerlig evaluering og utvikling av nye tiltak for å oppnå målsettingene om reduksjon av CO2 i miljøregnskapet.

Juni 2020 mottok vi Svanemerket for våre kjøkken.

 

2021

Ferdigstille selskapets totale overgang til grønn elektrisitet. Implementering av ytterligere tiltak og prosjekter ved også å inkludere forhold knyttet til økologi, økonomi og sosiale spørsmål.

 

Når man kjøper nytt kjøkken tar man en viktig beslutning – for seg selv, for hjemmet og familien – og for fremtiden. Det er ikke lenger bare design, funksjonalitet og kvalitet som er viktig, men også miljø og bærekraft. Når du velger et Rotpunkt kjøkken, kan du være forsikret om at du bidrar til beskyttelse av miljøet, og at du får et karbonnøytralt produkt. Dette betyr at du i tillegg til å velge et førsteklasses kjøkken, også har valgt miljøvennlig.

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til kjøkken produserer vi

- Design
- Funksjonalitet
- Kvalitet

Rotpunkt kjøkkenvalg

Av kjærlighet til våre omgivelser er vi opptatt av

- Bærekraftige løsninger
- Miljøvennlig produksjon
- Ren samvittighet

Rotpunkt butikk
Besøk våre butikker
Vi gleder oss til å hjelpe deg med ditt nye kjøkken.