fbpx
Våre butikker


Avtal møte


Svanemerket kjøkken - Vanskelig å få. Lett å velge.

Greenline – Vår Svanemerkede kjøkkenserie 

Svanemerket er et av verdens strengeste og mest ambisiøse miljømerker. Derfor har vi sørget for at hele vår Greenline serie er Svanemerket. 

Vi gjorde det for din skyld.
Og for miljøets.

Å se på bare en side av miljøbelastningen er vanskelig nok, men Svanemerket vurderer alt som er relevant, fra ressurser til klima og naturmangfold –gjennom hele produktets liv. For å gjøre ting enda vanskeligere: Har du hørt begrepet “livssyklusperspektiv”? Vel, det har vi. Det betyr å ta alle fasene i et produkts liv med i betraktningen. Fra råmaterialer, produksjon og bruk, til gjenbruk, resirkulering og avfall.

Vi er stolt av at alle våre Greenline produkter er Svanemerkede. Dette gjør at du kan velge mellom et stort utvalg fronter, frontfarger og skrogfarger slik ta du kan få ditt unike kjøkken, akkurat slik du vil ha det.

Vi gjør det lett for deg å velge grønt.

Se etter Greenline merket her på nettsiden eller spør etter Greenlineprodukter når du er innom en av våre butikker.

Våre Greenline komponenter

Greenline Svanemerket
Produkt: Greenline skrog
Farge: 16 farger
Greenline Svanemerket
Produkt: Zerox – HPL
Farge: 15 farger
Greenline Svanemerket
Produkt: Zerox – FM
Farge: 19 farger
Greenline Svanemerket
Produkt: Zerox – MA
Farge: 8 farger

Utvalgte svanemerkede inspirasjonskjøkken

Serie: Zerox +

Lyst fingeravtrykk-fritt kjøkken med kjøkkenøy

Beach-Grey
Serie: Zerox +

Et drømmekjøkken i blått

Serie: Zerox +

Naturen inn i kjøkkenet

Serie: Wood Unlimited + Zerox +

Ekstra matt, helt uten fingermerker

Svanemerket kjøkken

Myndighetenes eget miljømerke, Svanemerket, har gitt Rotpunkts Greenline-serie godkjentstempelet. Det betyr at alt fra skrog og fronter, til beslag og håndtak har bestått den strenge sertifiseringen.

Strenge krav

Det stilles omfattende krav til de inngående materialene og kjemikaliene som brukes i produksjonen, til emisjoner av helseskadelige stoffer. Det er også krav relatert til bruksfase og sirkulær økonomi, for eksempel om kvalitet, garanti og materialgjenvinning.

 

Kravene omfatter blant annet:

 • Bruk av bærekraftige fornybare råvarer, f.eks. krav om sporbarhet og minimum 70 % sertifisert treråvare.
 • Miljø- og helseegenskaper ved kjemikalier som brukes i produksjonen, tilsettes til materialene eller brukes ved overflatebehandling. Det er bl.a. strenge krav til bruk av stoffer som er kreftfremkallende, skadelige for evnen til å få barn og som kan skade arvemateriale. Det er forbud mot halogenerte flammehemmere, fluorstoffer og antibakterielle tilsetninger inkludert nanopartikler.
 • Grenser for innhold av og emisjoner av formaldehyd og VOC i relevante kjemikalier og materialer som lim, stoppmaterialer, tekstil, trebaserte plater og laminat.
 • Grenser for energiforbruk i produksjon av trebaserte plater og laminat, samt stand-by energiforbruk for bevegelige møbler som hev/senk skrivebord og senger.
 • Test av kvalitet og funksjon.
 • Garanti, tilgjengelighet av reservedeler og design som gjør det mulig å demontere og gjenbruke materialene i tråd med sirkulær økonomi.

Med kjærlighet for naturen

Vår Greenline serie er vår løsning for alle som ønsker et bærekraftig kjøkken. Hvor konvensjonelle møbler i hovedsak er produsert fra nytt treverk bruker vi helt opp til 90 prosent gjenbrukstre i våre Greenline produkter. Dette er viktig fordi vår overvekt av gjenbrukt trevirke reduserer trehogst og opprettholder livsviktige skogsområder som sikrer naturlig nedbryting av CO2. Ved å velge våre Greenline produkter er du med å redde et skogsområde tilsvarende ca 50 fotballbaner hvert år!

Det lille ekstra

I vår Greenline-serie har vi lagt det lille ekstra for å sikre at hver minste lille komponent er av det mest bærekraftige materialet som finnes. Vi er derfor stolte av at vår Greenline serie er blitt sertifisert med Svanemerket. Dette er et bevis for vår bærekraftige satsing og fokus på kvalitet og lang levetid på våre produkter. 

 

Ett felles mål

Som Svanemerket, jobber Rotpunkt hardt mot FN´s klimamål nummer 12 – Ansvarlig forbruk og produksjon. Dette målet retter fokus mot kvalitet på produktene, miljøvennlig produksjon og bærekraftig forbruk av materiale. Vi i Rotpunkt har jobbet målrettet med dette i mange år, og med vår Greenline serie møter vi alle, og overgår flere, av sertifiseringens strenge krav. (link til svanemerket

 • Opptil 95% sertifisert tremateriale
 • Opptil 90% gjenbrukt tremateriale
 • Ca. 50% av anbefalte avgasser sikrer et trygt inneklima for deg og din familie
 • 100% fornybar energi ved våre fabrikker
 • Ekstern test av kvalitet og funksjon for å sikre lang levetid
 • Garanti, tilgjengelighet av reservedeler og design som gjør det mulig å demontere og gjenbruke materialene i tråd med sirkulær økonomi.

 

Vårt bidrag

Derfor er GreenLine det mest bærekraftige valget du kan gjøre når du skal kjøpe nytt kjøkken.