fbpx
Våre butikker


Avtal møte


Kjøkken-prosjekt

Rotpunkt Prosjekt

Tysk kvalitet, skandinavisk design og best på bærekraft
Rotpunkt kjøkken kjennetegnes av tysk kvalitet, skandinavisk design og ikke minst at det er Europas mest bærekraftige kjøkkenfabrikk.

Bærekraftig kjøkkenleverandør til prosjektmarkedet

Rotpunkt sine moderne, kortreiste kjøkken fra Tyskland har fokus på kundens individuelle behov når det kommer til design og funksjon, men også kanskje viktigst av alt – Bærekraft. Som selskap har Rotpunkt i flere år tatt grep for å utvikle varige bærekraftige løsninger i hele verdikjeden. Viktig fokus i dette arbeidet er vårt totale carbon footprint, som år for år viser oss hvordan vi har klart å redusere utslipp. I 2020 feiret Rotpunkt 90 år som Europas grønneste kjøkkenfabrikk og i 2022 Svanemerket vi hele vår Greenline serie! Greenline seriens produkter tilfredsstiller også krav iht. BREEAM 6.0.

Hva vil det si å være bærekraftig?

Bærekraft er miljøfokus i et mer langsiktig perspektiv. Med mål om å være Norges mest bærekraftige kjøkkenleverandør, setter vi ikke bare krav til miljøvennlig produksjon – vi setter strenge krav til kvalitet, holdbarhet og ikke minst, sirkulærøkonomi.

Slik setter vi standarden og håper resten av kjøkkenbransjen kommer etter.

– Hos oss kan du som utbygger være trygg på ditt bærekraftige valg.

UN 17

535 miljømerkede kjøkken til bærekraftig byggeprosjekt

Det er ikke tilfeldig at Rotpunkt ble valgt som leverandør av 535 kjøkken til det bærekraftige byggeprosjektet UN17 Village i Ørestaden, København, som ferdigstilles i løpet av 2023. Fokuset i hele byggeprosjektet er nemlig økonomisk- og sosial bærekraft, miljø og å kunne oppfylle FNs 17 bærekraftsmål. Dette passer svært godt inn i Rotpunkts visjon om bærekraftige løsninger.

Flere referansepriosjekt

Rotpunkt Prosjekt har erfaring med å levere bærekraftige kjøkken til et stort spenn av prosjekter.

Serie: Zerox +

Sälen – Kjøkkenleveranse

Serie: Zerox +

Hausmanns Hus – Kjøkken og garderobe

Serie: Zerox +

Bjerkehageveien – Kjøkken og garderobe

Serie: Zerox +

Ivar Bechs vei – Kjøkken og garderobe

Typehus/Flermannsboliger

Vi merker en stor forandring hos forbrukerkunden og deres nivå av bevissthet vedrørende miljø og klima. Som typehusleverandør vil du få tildelt en fast kontaktperson som følger deg og din sluttkunde fra A-Å.

Din sluttkunde blir godt ivaretatt i designprosessen av kjøkken, bad og garderobe, og alle byggetekniske prosesser, koordinering med andre fag og fakturering blir gjennomført på en oversiktlig og profesjonell måte.

I monteringsfasen får dere tildelt en egnet montør fra vårt store nettverk av gode montører, og hver montering avsluttes med KS -rapport utført av prosjektleder.

Jobber dere i planleggingsfasen med et prosjekt med flere eneboliger, ta kontakt med vår prosjektleder Carina Victoria Homstvedt.

Kvalitet er bærekraftig

Rotpunkt leverer bærekraftige kjøkken i tysk kvalitet til fornuftige priser.

Både skrog, beslag og fronter er laget for å vare. Vi er stolte av å levere holdbare kjøkken, bad og garderober. Rotpunkts solide skrog er laget med 16 mm sidevegger, tverreplatene (topp, bunn og hyller) 19 mm, og hele 8 mm bakplate, dette sikrer solide og varige kjøkken. Roptunkt har også et stort utvalg av integrert belysning som er både praktisk og stemningsskapende.

Kjøkken og bærekraft

Se vår presentasjon under Bygg Reis deg høsten 2023:

Husets hjerterom – kjøkkenet, samhold, kvalitet og bærekraft:

Rotpunkt fordeler

 • +
  Fravær av miljøgifter

  Rotpunkt Greenline serien er Svanemerket med ISO14024 type 1 etter nye og strengere krav som kom i 2021.  Greenline lever opp til Svanens krav til VOC.  Videre er sponplatene testet og sertifisert ihht kravene i 4STAR**** for å sikre lave emisjoner av formaldehyd.  Svanemerket sikrer fravær av kreftfremkallende stoffer. Greenline seriens produkter tilfredsstiller krav iht. BREEAM 6.0.

 • +
  Lave emisjoner til inneklima

  Greenline produktene er Svane og Blauer-Engel merket og dermed allergivennlige.  Greenline serien slipper 70% mindre avgasser ut i rommet som du oppholder deg i.
  Alle prosjekter hos Rotpunkt får tildelt et team bestående av bla tilvalgskonsulent som gjennomfører tilpasning- og designprosessen sammen med kjøper.  Dette gjør at kjøkkenet tilpasses etter behov.  Rotpunkt har flere utstillingsbutikker hvor beboer/kjøper kan besøke og sammenligne de ulike mulighetene.

 • +
  Ansvarlig innkjøp av materialer

  Alt trevirke og alle trebaserte produkter i prosjektet skal være lovlig hugget og bærekraftig. Rotpunkt kan vise samsvar gjennom FSC-sertifikat.
  Materialer som benyttes består av minimum 90% gjenbrukstreverk.

 • +
  Forberedt for ombruk

  Kjøkken og baderom kan tilpasses hvert enkelt prosjekt, både til løsninger for håndtak, høyder eller eventuelle andre tilpassede krav. Plassering og utforming er fleksibelt. Skrogene for overskap festes og skrus på lister, og listene kan plasseres i ulike høyder for å gjøre kjøkkenet og badet tilgjengelig for alle. Skrog for under- og høyskap står på gulv og festet direkte i vegg. Om bygget i senere tid skal tilpasses andre egenskaper, kan skrogene enkelt demonteres og flyttes til ny plassering.

 • +
  Bygningsprodukter som har lave klimagassutslipp

  Det er ingen miljøgifter i Greenline-serien. Dette bekreftes gjennom Svanemerket-sertifiseringen. Det er heller ingen stoffer som inngår under kandidatlisten. Svanemerket tillater ikke bruk av stoffer på kandidatlisten.

  Rotpunkt har samarbeid med flere hvitevareleverandører og krav til energieffektivitet for ulike hvitevarer spesifiseres i det enkelte prosjektet.  Rotpunkt og underleverandører kan levere hvitevarer i alle energiklasser.

 • +
  Sirkulær ressursbruk

  Rotpunkt kan levere modulbaserte kjøkken- og baderomsløsninger basert på standardmål, som reduserer svinn både under produksjon og under installering. Modulene festets på skinner, som enkelt kan flyttes internt i bygget, men kan også skrus ned og opp igjen i andre bygg ved ombruksbehov. Videre er produktene til Rotpunkt er fullt gjenbrukbare og inneholder ingen stoffer som gjør at produktene ikke kan resirkuleres. Rotpunkt benytter FSC sertifiserte sponplater, med minst 90% gjenbrukstrevirke.

 • +
  Transport

  Vi har direkte leveranser til byggeplass, og transporten kan velges å kjøre med vanlig diesel eller HVO diesel.  HVO diesel reduserer CO2 utslipp med opptil 90%.

 • +
  Startbank

  Rotpunkt Prosjekt Norge AS er registrert i Startbank med ID: 151248

  Vi er Achilles godkjent og støtter de grunnleggende menneskerettighetene og ordnede arbeidsforhold for alle som arbeider på våre prosjekter, på vår arbeidsplass og i leverandørkjeden.  Vi etterlever lover og etiske retningslinjer. Vi respekterer konfidensiell informasjon og treffer nødvendige tiltak for å hindre avsløringer.

Bærekraftig produksjon

Tilpasningsdyktig 

Vi kan tilpasse både dybde, bredde og høyde på våre skrog for skreddersydde løsninger. Over 250 front­farger og 20+ farger på skrog med vannbestandig materiale gir deg mange valgmuligheter.

Berekraftig kjøkken Zerox FM Olive Green

Bærekraft i alle ledd

Våre kjøkken er produsert av hele 90 % gjennbrukstre og Rotpunkts materialer har markedet laveste nivåer for avgasser – hele 70 % bedre en våre konkurenter. Dette forbedrer innekilimaet til våre kunder og bidrar til sirkulærøkonomien og FN´s klimamål.

Vår Greenline serie er som første komplette kjøkken, Svanemerket etter nye og strengere krav: ISO14024 type 1.

Greenline seriens produkter tilfredsstiller også krav iht. BREEAM 6.0.

Sertifiseringer og dokumentasjon

Vår målsetting:

Null feil ved overlevering og høyt fokus på HMSK!

Våre prosjekter får tildelt et team bestående av prosjektleder, tilvalgskonsulent, montasjeleder og montør. Vi betjener dine kunder på en profesjonell måte og gjennomfører tilvalg i alle våre butikker.

Vi jobber for en feilfri leveranse og har derfor valgt  benytte CHECKD som vårt styringsverktøy. Våre montører registrerer inn avvik i app’en og sitter dermed i direkte kontakt med prosjektleder. Vi har full kontroll på bestillinger, transportskader og reklamasjoner, så du kan være trygg på din leveranse.

Kjøkken-prosjekt

Ta kontakt

Involver oss i ditt neste prosjekt, og gi kundene dine et bærekraftig kjøkken som sikrer et godt inneklima og mange gode opplevelser i et tysk kvalitetskjøkken fra Rotpunkt.

Kontaktpersoner

Carina Victoria Homstvedt Prosjektleder proff
Frank Kjøkkenkonsulent Alnabru Frank Stenkjær Prosjektleder proff
Kjøkkenkonsulent Helge Forberg Helge Froberg Prosjektleder proff
Elisabeth-kjøkkenkonsulent Elisabeth Myreng Tilvalg Proff
Johnny Torp - Styreleder Rotpunkt Norge Johnny Torp Daglig leder

Kontaktkjema

NO – Prosjekt