fbpx
Våre butikker


Avtal møte


Kjøkken-prosjekt

Rotpunkt Prosjekt

Tysk kvalitet, skandinavisk design og best på bærekraft
Rotpunkt kjøkken kjennetegnes av tysk kvalitet, skandinavisk design og ikke minst at det er Europas mest bærekraftige kjøkkenfabrikk.

Bærekraftig kjøkkenleverandør til prosjektmarkedet

Rotpunkt sine moderne, kortreiste kjøkken fra Tyskland har fokus på kundens individuelle behov når det kommer til design og funksjon, men også kanskje viktigst av alt – Bærekraft. Som selskap har Rotpunkt i flere år tatt grep for å utvikle varige bærekraftige løsninger i hele verdikjeden. Viktig fokus i dette arbeidet er vårt totale carbon footprint, som år for år viser oss hvordan vi har klart å redusere utslipp. I 2020 feiret Rotpunkt 90 år som Europas grønneste kjøkkenfabrikk og i 2022 Svanemerket vi hele vår Greenline serie! Greenline seriens produkter tilfredsstiller også krav iht. BREEAM 6.0.

Hva vil det si å være bærekraftig?

Bærekraft er miljøfokus i et mer langsiktig perspektiv. Med mål om å være Norges mest bærekraftige kjøkkenleverandør, setter vi ikke bare krav til miljøvennlig produksjon – vi setter strenge krav til kvalitet, holdbarhet og ikke minst, sirkulærøkonomi.

Slik setter vi standarden og håper resten av kjøkkenbransjen kommer etter.

– Hos oss kan du som utbygger være trygg på ditt bærekraftige valg.

Kontaktpersoner

Carina Victoria Homstvedt Prosjektleder proff
Frank Kjøkkenkonsulent Alnabru Frank Stenkjær Prosjektleder proff
Kjøkkenkonsulent Helge Forberg Helge Froberg Prosjektleder proff
Elisabeth-kjøkkenkonsulent Elisabeth Myreng Tilvalg Proff
Kalkulatør proff Martin Hagsnes Martin Haugsnes Kalkulatør proff
Johnny Torp - Styreleder Rotpunkt Norge Johnny Torp Daglig leder

Typehus/Flermannsboliger

Vi merker en stor forandring hos forbrukerkunden og deres nivå av bevissthet vedrørende miljø og klima. Som typehusleverandør vil du få tildelt en fast kontaktperson som følger deg og din sluttkunde fra A-Å.

Din sluttkunde blir godt ivaretatt i designprosessen av kjøkken, bad og garderobe, og alle byggetekniske prosesser, koordinering med andre fag og fakturering blir gjennomført på en oversiktlig og profesjonell måte.

I monteringsfasen får dere tildelt en egnet montør fra vårt store nettverk av gode montører, og hver montering avsluttes med KS -rapport utført av prosjektleder.

Jobber dere i planleggingsfasen med et prosjekt med flere eneboliger, ta kontakt med vår prosjektleder Carina Victoria Homstvedt.

Kvalitet er bærekraftig

Rotpunkt leverer bærekraftige kjøkken i tysk kvalitet til fornuftige priser.

Både skrog, beslag og fronter er laget for å vare. Vi er stolte av å levere holdbare kjøkken, bad og garderober. Med solide skrog laget med 18 mm hyller, topp og bunnplate og hele 8 mm bakplate, sikret solide og varig kjøkken. Vi kan også integrere belysning i skapene som gjør montering enkelt.

Bærekraftig produksjon

Tilpasningsdyktig 

Vi kan tilpasse både dybde, bredde og høyde på skrog og få et skreddersydd kjøkken eller bad. Over 250 frontfarger og 20+ farger på skrog med vannbestandig materiale gir deg mange valgmuligheter. 

Bærekraftig skogbruk

Bærekraft i alle ledd

Våre Greenline kjøkken er produsert av minimum 90% gjennbrukstre og Rotpunkts egne grenser for avgasser i hjemmet ligger på 50% under bransjestandard. Dette forbedrer hverdagen til dine kunder og bygger opp under sirkulærøkonomien og FN´s klimamål.

Vår Greenline serie er som første komplette kjøkken, Svanemerket etter nye og strengere krav: ISO14024 type 1.

Greenline seriens produkter tilfredsstiller også krav iht. BREEAM 6.0.

Rotpunkt fordeler

 • +
  Fravær av miljøgifter

  Rotpunkt Greenline serien er Svanemerket med ISO14024 type 1 etter nye og strengere krav som kom i 2021.  Greenline lever opp til Svanens krav til VOC.  Videre er sponplatene testet og sertifisert ihht kravene i 4STAR**** for å sikre lave emisjoner av formaldehyd.  Svanemerket sikrer fravær av kreftfremkallende stoffer. Greenline seriens produkter tilfredsstiller krav iht. BREEAM 6.0.

 • +
  Lave emisjoner til inneklima

  Greenline produktene er Svane og Blauer-Engel merket og dermed allergivennlige.  Greenline serien slipper 70% mindre avgasser ut i rommet som du oppholder deg i.
  Alle prosjekter hos Rotpunkt får tildelt et team bestående av bla tilvalgskonsulent som gjennomfører tilpasning- og designprosessen sammen med kjøper.  Dette gjør at kjøkkenet tilpasses etter behov.  Rotpunkt har flere utstillingsbutikker hvor beboer/kjøper kan besøke og sammenligne de ulike mulighetene.

 • +
  Ansvarlig innkjøp av materialer

  Alt trevirke og alle trebaserte produkter i prosjektet skal være lovlig hugget og bærekraftig. Rotpunkt kan vise samsvar gjennom FSC-sertifikat.
  Materialer som benyttes består av minimum 90% gjenbrukstreverk.

 • +
  Forberedt for ombruk

  Kjøkken og baderom kan tilpasses hvert enkelt prosjekt, både til løsninger for håndtak, høyder eller eventuelle andre tilpassede krav. Plassering og utforming er fleksibelt. Skrogene for overskap festes og skrus på lister, og listene kan plasseres i ulike høyder for å gjøre kjøkkenet og badet tilgjengelig for alle. Skrog for under- og høyskap står på gulv og festet direkte i vegg. Om bygget i senere tid skal tilpasses andre egenskaper, kan skrogene enkelt demonteres og flyttes til ny plassering.

 • +
  Bygningsprodukter som har lave klimagassutslipp

  Det er ingen miljøgifter i Greenline-serien. Dette bekreftes gjennom Svanemerket-sertifiseringen. Det er heller ingen stoffer som inngår under kandidatlisten. Svanemerket tillater ikke bruk av stoffer på kandidatlisten.

  Rotpunkt har samarbeid med flere hvitevareleverandører og krav til energieffektivitet for ulike hvitevarer spesifiseres i det enkelte prosjektet.  Rotpunkt og underleverandører kan levere hvitevarer i alle energiklasser.

 • +
  Sirkulær ressursbruk

  Rotpunkt kan levere modulbaserte kjøkken- og baderomsløsninger basert på standardmål, som reduserer svinn både under produksjon og under installering. Modulene festets på skinner, som enkelt kan flyttes internt i bygget, men kan også skrus ned og opp igjen i andre bygg ved ombruksbehov. Videre er produktene til Rotpunkt er fullt gjenbrukbare og inneholder ingen stoffer som gjør at produktene ikke kan resirkuleres. Rotpunkt benytter FSC sertifiserte sponplater, med minst 90% gjenbrukstrevirke.

 • +
  Transport

  Vi har direkte leveranser til byggeplass, og transporten kan velges å kjøre med vanlig diesel eller HVO diesel.  HVO diesel reduserer CO2 utslipp med opptil 90%.

 • +
  Startbank

  Rotpunkt Prosjekt Norge AS er registrert i Startbank med ID: 151248

  Vi er Achilles godkjent og støtter de grunnleggende menneskerettighetene og ordnede arbeidsforhold for alle som arbeider på våre prosjekter, på vår arbeidsplass og i leverandørkjeden.  Vi etterlever lover og etiske retningslinjer. Vi respekterer konfidensiell informasjon og treffer nødvendige tiltak for å hindre avsløringer.

Vår målsetting:

Null feil ved overlevering og høyt fokus på HMSK!

Våre prosjekter får tildelt et team bestående av prosjektleder, tilvalgskonsulent, montasjeleder og montør. Vi betjener dine kunder på en profesjonell måte og gjennomfører tilvalg i alle våre butikker.

Vi jobber for en feilfri leveranse og har derfor valgt  benytte CHECKD som vårt styringsverktøy. Våre montører registrerer inn avvik i app’en og sitter dermed i direkte kontakt med prosjektleder. Vi har full kontroll på bestillinger, transportskader og reklamasjoner, så du kan være trygg på din leveranse.

Referanseprosjekt

 • +
  Ivar Becks Vei

  Kjøkkenleverandør Ivar Becks vei

  Ivar Becks vei, Hvitsten

  Entreprenør: Pro Bolig

  4 eneboliger

   

 • +
  Sandbukta

  Kjøkkenleverandør Sandbukta

  Sandbukta Terrasse, Sarpsborg

  Entreprenør: Peab

  50 leiligheter

 • +
  Oen III

  Kjøkkenleverandør Øen III

  Oen III, Rong

  Entreprenør: Magne Heldal AS

  22 leiligheter

Ta kontakt

Involver oss i ditt neste prosjekt, og gi kundene dine et bærekraftig kjøkken som sikrer et godt inneklima og mange gode opplevelser i et tysk kvalitetskjøkken fra Rotpunkt.