fbpx
Våre butikker


Avtal møte


Sherwood park

Artikler

Tips og triks til å matche farger og materialer på ditt kjøkken

Det er viktig at fargene og materialene i ditt kjøkken er de rette. Kjøkkenet er nemlig et av husets viktigste rom, der familie og venner samles til både hverdag og fest. Fargene skal derfor inspirere til kos og matlaging, mens materialene bør tilpasses familiens stil og behov. Det finnes derfor ikke ett kjøkken i én farge og med ett bestemt valg av materialer som passer til alle. Noen foretrekker et lyst kjøkken, kanskje et minimalistisk kjøkken, andre liker et kjøkken i tre, mens andre igjen foretrekker det stilfulle, mørke utseendet.

 

Er du i tvil om hvilke farger og materialer du skal velge til ditt kjøkken? Her gir vi deg tips og triks til valg av farger og materialer. Vi har 300 standardfarger, mer enn 20 skapsfarger og alle de velkjente materialene til kjøkken, inkludert tre, laminat, granitt og marmor.

Klassisk lyst køkken inspiration
  • Rotpunkt kjøkkenvalg

Lyst kjøkken med marmor og messinghåndtak

Kombiner vår lyse, klassiske dør i Ergo Kashmir med en flott og slitesterk marmorbordplate og eksklusive messinghåndtak. Dette skaper et klassisk utseende og et innbydende kjøkken.

Lyse eller mørke farger på kjøkkenet?

Det er viktig å ha grunnleggende kunnskap om farger før man velger å ha hele kjøkkenet i sin favorittfarge. Dette skyldes at valg av farger påvirker rommet betydelig. Generelt vil valg av lyse farger som hvit, lysegrå eller et kjøkken i lyst tre kunne åpne opp rommet. Derfor egner lyse farger seg spesielt godt for mindre kjøkken. De fungerer også perfekt hvis man ønsker et elegant, klassisk og rolig kjøkken som aldri går av moten. Den skandinaviske stilen er nemlig sterkt preget av lyse farger og rene linjer.

Mørke farger derimot absorberer lys og kan få rommet til å virke mindre. Dette behøver ikke nødvendigvis å være negativt, for farger som svart, mørkeblå, mørkegrå og brun gir kjøkkenet et utrolig stilfullt, moderne og eksklusivt utseende. Noen av våre populære kjøkken kommer i mørke farger. Og det er ikke uten grunn.

køkken i mørkeblå
  • Rotpunkt kjøkkenvalg

Eksklusivt, mørkt kjøkken med tre og flotte håndtak

Vi har et hav av flotte farger i mørke nyanser. Prøv å kombinere midnattsblått, tre og små knotter som håndtak. Det gir et eksklusivt og varmt utseende på en og samme tid.

Materialer av høyeste kvalitet til ditt kjøkken

Når vi snakker om kjøkken, finnes det en rekke ulike materialer å velge mellom. Tre, marmor, laminat, granitt er bare noen eksempler. Valget av materialer avhenger av ønsket stil og krav til rengjøring, vedlikehold og holdbarhet.

Laminat er for eksempel et rengjøringsvennlig materiale som gir kjøkkenet en jevn overflate både på bordplaten og dørene – og fås i en rekke farger og mønstre. Hvis du drømmer om et enkelt og ensfarget kjøkken, kan laminat være et opplagt valg.

Tre er et annet materiale som passer perfekt inn i den skandinaviske stilen. Det har blitt utrolig populært de siste årene, da det tilfører noe røft, varme og hygge på en og samme tid. Dessuten er det et genialt materiale hvis du ønsker å bryte sorte eller hvite fasader.

I den skandinaviske stilen er naturmaterialer som tre, marmor og granitt utrolig populære. Marmor og granitt er begge materialer som har fantastiske mønstre og strukturer, som kan supplere eller bryte fargene på dørene. De er særlig egnet til overflater, da materialene tåler høy varme og er enkle å rengjøre. En lys marmorplate passer perfekt til lyse dører, mens den røffe granitten står utrolig fint til tre.

Smala LX klassisk i en moderne form
  • Rotpunkt kjøkkenvalg

Kombinér tre med flotte farger

Tre gir varme til kjøkkenet. Det er også flott til mange farger. I et minimalistisk kjøkken passer tre perfekt inn.

Håndtak gir personlighet

Håndtak er en liten ting på kjøkkenet, men de har stor betydning for hele rommets uttrykk. De kan understreke kjøkkenets stil eller forsterke akkurat den stemningen du ønsker å ha på kjøkkenet ditt. Løsninger uten håndtak gir et stilrent og enkelt utseende, mens våre populære messinghåndtak gir en eksklusiv og koselig følelse. Prøv for eksempel messinghåndtak sammen med grå/brune farger og tre.

Greb - Smala køkken
  • Rotpunkt kjøkkenvalg

Flotte håndtak til dine kjøkkendører

Hos Rotpunkt har vi et stort utvalg av grep.

Lyst til mer inspirasjon?

Er du fortsatt usikker på hvilke farger og materialer du ønsker i ditt kjøkken? Ta gjerne en titt på rotpunkt.dk, hvor du kan se vårt store utvalg av kjøkken. Du vil også finne inspirasjon i våre kataloger og showrooms over hele landet. Vi er sikre på at du vil bli inspirert.

 

Hos Rotpunkt skaper vi individuelle og tilpassede kjøkkenløsninger, der stil og funksjonalitet går hånd i hånd. Vi lytter til dine behov og ønsker.