fbpx
Våre butikker


Avtal møte


UN 17

Kilde: UN17 Village

Artikler

Stolt leverandør av 535 miljømerkede kjøkken til bærekraftig byggeprosjekt

Det er ikke tilfeldig at Rotpunkt ble valgt som leverandør av 535 kjøkken til det bærekraftige byggeprosjektet UN17 Village i Ørestaden, København, som ferdigstilles i løpet av 2023. Fokuset i hele byggeprosjektet er nemlig miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft, og å kunne oppfylle FNs 17 bærekraftsmål. Dette passer svært godt inn i Rotpunkts visjon om bærekraftige løsninger.

Hos Rotpunkt har vi de siste årene implementert de nyeste teknologiene og maskinene for å redusere materialbruk og avfall. I tillegg tilbys alle fabrikkansatte el-sykler, vi har gjort en overgang til fornybar energi i hele virksomheten, og all produksjon er 100 prosent CO2-nøytral.

Når det kommer til bærekraft, fremhever entreprenøren bak UN17-prosjektet, NREP, Rotpunkt og vår Greenline kjøkkenserie, som i 2022 fikk miljømerket Svanen. Nicole Van Der Star, investeringsutvikler hos NREP, forteller at vi som kjøkkenleverandør har kunnet dokumentere en CO2-nøytral produksjon og en positiv innvirkning på inneklimaet, og dette har vært avgjørende for valget.

UN17
  • Rotpunkt kjøkkenvalg

535 Rotpunkt Greenline-kjøkken til prosjektet UN17 Village

I løpet av 2023 vil 535 leiligheter være klare med et Rotpunkt Svanemerket Greenline-kjøkken i Ørestaden i København. Prosjektet i København heter UN17 Village, og her inkluderes FN’s 17 bærekraftsmål i prosjektet. Dette betyr at både miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft er involvert. Rotpunkt er stolte av å bidra til dette.

Et klapp på skulderen

Vi hos Rotpunkt er svært glade og stolte over vår bærekraftige Greenline-serie, hvor vi fokuserer på bærekraftige materialer og miljøvennlighet. Men å få anerkjennelse fra blant annet Miljømerking Danmark i form av Svanemerket og vår samarbeidspartner, NREP, fra det bærekraftige byggeprosjektet UN17 Village i Ørestaden, gjør oss enda mer stolte.

  • Rotpunkt kjøkkenvalg

Rotpunkts Greenline kjøkken

Vår Greenline-serie, som er installert i UN17, fikk i 2022 Svanemerket. Merket betyr at kjøkkenene er garantert miljøvennlige og bærekraftige. De oppfyller strenge krav som sikrer at kjøkkenene har minst mulig påvirkning på vår planet.

Se mer om våre Greenline-kjøkken her.

Lever opp til strenge krav

Miljømerking Danmark står for sertifiseringen med Svanemerket, og de peker på Rotpunkt som en av de ledende aktørene på det danske markedet for bærekraftige kjøkkenløsninger i 2022.

Miljømerking Danmarks direktør, Martin Fabiansen, har uttalt at Rotpunkts Greenline kjøkkenelementer var de første på markedet som oppfyller Svanemerkets nyeste kriterier for møbler og inventar (2022). Miljømerking Danmark vurderer kontinuerlig kravene til Svanemerket, og her har Rotpunkt vært i front i 2022.

Merket betyr blant annet at forbrukerne forsikres om at kjøkkenene oppfyller strenge krav når det gjelder materialer, energiforbruk og bruk av kjemikalier ved produksjon. I tillegg kommer grundig testing av kvalitet og funksjonalitet, samt forsikring om tilgjengelige materialer og et sirkulært design.